Wiosenna sałatka z całej rzodkiewki

Wiosenna sałatka z całej rzodkiewki

Śniadanie lub kolacja

Co robicie jak macie ochotę na sałatkę, a nie brakuję Wam do szczęścia sałaty? Ja ostatnio przełamałam się i zrobiłam sałatkę z liści rzodkiewki. Wrażenia bardzo pozytywne! Wiosenna sałatka z całej rzodkiewki to doskonały sposób na dodatkowe witaminy oraz ekologiczne odżywianie! Po co wyrzucać, jeśli można zjeść?
Składniki (1 porcja):

Garść liści rzodkiewki
6 rzodkiewek
Garść rukoli
Garść roszponki
Kilka listków sałaty
Kilka pomidorków koktajlowych
1 dymka ze szczypiorkiem
Oliwa
Sól
Pieprz

1 porcja zawiera mało kalorii. 😉

Przygotowanie:

Nie ma nic prostszego: liście rzodkiewki, rukolę, roszponkę i sałatkę kroimy w cienkie paseczki. Rzodkiewkę i dymkę kroimy w cienkie plasterki a szczypiorek drobno siekamy. Pomidorka kroimy wedle swojego upodobania – ja pokroiłam w ćwiartki. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy, a wierzch skrapiamy oliwą. Smacznego!

0 0 votes
Daj ocenę
Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments